Kartor

Här kommer det att hamna en eller ett par kartor.
Inte som skrytmaterial utan för att jag är litet utav en kartnörd...

Gillar du kartor så ladda ned och testa programmet Google Earth; Ett mycket enkelt program som det är lätt att slösa både hela och halva timmar på. Hitta din sommarstuga eller den där luriga nationalparken i Uzbekistan, det mesta finns att hitta!



Min resväg. Klicka på kartan för att få upp den i ett fönster där du kan zooma, dra och leka...

Dessa länder har besökts under denna resans gång:


Besökta länder innan resan:





Kort reseplan från en kort grabb

Resedagboken.se är bortglömd för tillfället, nu gäller denna "dagboken". De så kallade mailprenumerationerna från resedagboken.se kommer inte att fortsätta, är du nyfiken så får du kolla in här på egen hand. Länkningar från ansiktsboken (Fäjsbåck) kommer eventuell förekomma.

Idén är att trampa sig, med hjälp av min gamla stålmountainbike, till Svarta havet. Vid vilket kust är oklart, till vilket land är det lika oklart och kanske kommer jag inte ens dit. Tanken är att vara borta nästan lika länge som den fruktansvärt dåliga Gyllene Tider-låten antyder; Juni, Juli, Augusti

Målet är det minst viktiga, vägen dit desto viktigare.

Tåg och färja kommer att ta mig till Tallinn varifrån resan går söderut, genom Baltikum, Polen, Slovakien, Ungern och Rumänien. I Transylvanien sker beslutet, eller kanske lottdragingen, om vart resan skall fortgå. När jag är vid den platsen som är så långt bort som mitt sommarlov och mina så kallade benmuskler tillåter så tar jag flyget hem.

Rutten som lockar mest är Transylvanien - Odessa (Ukraina) via Moldavien och sedan färga till Georgien för lite cykling i Kaukasus. Denna rutt är dock väl optimistisk rent tidsmässigt och mer utav en dröm som hägrar.


Budgeten är låg, minst sagt, och jag kommer att borsta av mitt tält och mina gamla resekontakter samt använda Couchsurfing till stor del. Vandrarhem i värsta fall. Maten kommer mestadels att kokas på mitt bensinkök.

Resan är ingen sportgrej "A´ la Göran Kropp" utan ett sätt att få stora upplevelser för en liten peng. Mitt sponsoravtal är ett gratis liggunderlag från en god vän i en plastfabrik. Mina pengar kommer från sidojobb till studierna den här vintern och våren. Min utrustningen jag har är köpt för 9 år sedan, då jag cyklade mycket mountainbike, några få delar har köpts till för att göra cykeln mer lämplig för långvägscykling. Mer om detta trista ämne i ett annat inlägg...

Då hela trippen är osportslig så är det inte omöjligt att vissa sträckor sker med annat transportmedel än just cykel, den största biten skall cyklas, men om sjukdom eller mekaniska problem uppkommer så blir det bil, buss, åsna etc. Om det exploderar ur berget på Island så kan det hända att jag åker tåg och cykeln åker DHL hem istället för flyg. Jag kommer inte att träna någonting innan resan, bortsett från en lite längre tur för att testa utrustningen.

Det mesta är oklart och så kommer det förbli tills jag åter kan njuta av det goda Boråsvattnet igen.

Bloggen kommer att uppdateras sporadiskt och kommer vara kortare än mina Afrikadagböcker, oroa er inte!

RSS 2.0