Pre-Bloggens avslut...

Ett stort tack till långfärdscyklisten Daniel som är en jävel på mycket; Snygga foton, Skriva texter samt HTML vilket denna gång räddade detta inlägget. Kika på hans blogg!

Detta blir antagligen det sista inlägget innan trampdagen den 6/6. Datumen för de icke-självgående transporterna är spikade och är som följer:

6/6 - Cykling Borås - Göteborg
7/6 - Tåg till den Kungliga Huvudstaden
8/6 - Nattfärja till Turku/åbo
9/6 - Kika lite lätt i Åbo, sedan trampa mot Helsingfors
10/6 -Cykla och sova någonstans längs vägen 11/6 - Förhoppningsvis nå Helsinki och där fira min 25-årsdag.

PKs Bil


Varför cykla milen till Sandareds garage, Det är ju tråkigt ;)

Alla tillbehör till ekipaget är inhandlade, minus en styrväska och en vattenflaskhållare. Väskorna är provcyklade en kortare sträcka och ska till helgen cyklas någon mil fullastade. En billig cykeldator är inhandlad på gubbdagiset kallat Claes Ohlsson. Nya däck och slangar med bilventil (istället för racer-ventil som fanns där innan). Däcken är av slicksmodell med några mindre spår i för att hantera grusvägar med finess.

Nytt däck med grus


Nya Däck

Samtidigt som däcken fixades på så byttes däckkopplingarna bort från snabbkoppling (Som du säkert har på din mountainbike) till koppling med insexbult för att hindra snabba stölder. Ett stöd för cykeln är påsatt, nu ska jag bara hitta något slags stöd för mig själv. Stort tack till Petter "PK" Karlsson för meckhjälp och garageplats.

PK


Förste-montör PK

En Europaatlas i skala 900 000 har inhandlats och alla länders sidor som jag utan tvekan inte kommer att trampa till har rivits ut. Fördel - Smidighet. Nackdel - Pappersbös i shaggymattan. Räknar med att köpa bättre kartor då jag väl trampat in i respektive land. Kartan nu duger som översikt...

Min käre farbror Bertil "DG" Malmberg har sponsrat mig med en regnjacka och några andra klädesplagg. Bättre farbror blir svårt att hitta!

Rijad har sponsrat med 3 dygnsransoner med millitärens torrmat. Otroligt bussigt. Kolla gärna in hans blogg, Ska vara nån så kallad humor ;)

Nu återstår lite småsaker, som att lära sig bensinköket bättre och att köpa anteckningsböcker och dylikt trams. Jag har en stor tentamen om allt från bajskonsistenser till Sjuksköterskans pedagogik den 4e, efter det blir det klassfest, en dags förberedelser och sedan blir det till att jobba på babianarslet. På riktigt. Snart.

Kart

En drös med länder jag inte ska till, så länge kompassen fungerar...

Nästa gång ni hör från mig, via denna så kallade blogg, så är jag förhoppningsvis på väg mot Finland. Dragspel, Knivslagsmål och barska fruntimmer. Spännande!

Biljetter bokas, Boende arrangeras. Punkt.

Nu börjar det närma sig, både i dagar och förberedelser. Jag har aldrig lagt ned så här mycket tid på förberedelser inför någon annan resa, och då är jag inte på långa vägar klar ännu...

Jag har köpt en utav två biljetter som krävs, jag skall ta båten till Turku (Åbo på Svenska, finns det något löjligare än översatta ortsnamn?). Från Turku ska jag cykla till Helsinki (Ja, Helsingfors på Svenska...) med en övernattning på vägen. Förhoppningsvis så rullar jag in i Finlands Huvudstad på eftermiddagen av min 25-årsdag, eller så får den firas med en fetingpunka i nåt surträskt längs vägen...

På tal om övernattningar så har det gått över förväntan, och då har jag inte ens behövt trampa ett enda tramp. I Stockholm ska jag bo hos en fin vän som jag förövrigt träffade i Uganda. I Turku ska jag bo hos 4 rediga finska karlar från Couchsurfing, Längs vägen till Helsinki blir det antagligen till att fri-tälta och väl framme i huvudstaden så ska jag sova hos en bekant från Roskilde festival 2009. Tallinn-boendet är fixat, även det via Couchsurfing.

I Tallinn så har jag även fått nys om en schysst punkfestival, med Estniska band, som jag måste kolla in. Jag menar; Vem kan motstå band som "Psychoterror", "ÖÖKÜLM" eller "Varuväljapääs". Här ska Myspaces komma till sin rätt! Reccensioner kommer, dock ej med tyngden på texterna...

På materialfronten har det hänt en hel del...

Yeah
Numera sitter Mrs. Surly fram på cykeln, medans Herr Logo får utsikt över mina skinkor i trikå. Pakethållarna alltså.

Väskorna har anlänt och sitter nu fint på sidorna av hållarna. Mindre väskor fram, större bak.

Jag har fått en sponsor som kommer att sponsra mig med riktigt snygga och trendriktiga design-T-shirts. Mer om detta i nästa inlägg...

Medicinlådan är packad och diverse hästpiller från Afrika åker med, bredvid kompresser och tandtråd.

Massa smågrejer är inköpta; Muttrar, Cykeldator, Vattenflaska mm.

Jepp
En hel del småsaker har tillverkats, T.ex. små fiffiga trattar till bensinköket och en förminskning av liggunderlaget för att göra ekipaget mindre brett.
Än så är det dock en hel del kvar, saker som ni inte orkar läsa om och som jag inte orkar skriva om...

Hej så länge, som man brukar säga...

Nördfasen

Nu börjar man att komma in i nördfasen. Allt ska läsas, kluras på och inte minst pratas om. Eller tjatas om beroende på vem du frågar.

Huvudet är fullt av Baltvägar, Däckdimensioner och Kartskalor. Ständigt byts gamla ideér mot nya;
Vilken väg bör man cykla för att se Bisonoxar i Polen?
Ska man ha med sig en tratt för bensinen till köket ned i flaskan?
Ska man lära sig bugga innan färjeturen?
Bör man ha försäkring?
Ska man cykla med hjälm?
Pulverkaffe eller kaffekanna?
Kan man lyckas korsa någon festival?
Ska man fixa vissa valutor i förhand?

Varje svar innebär två nya frågor.

Har under denna helgen funderat på att börja resan i Turku (Åbo) för att sedan cykla till Helsinki och därifrån ta båten till Tallinn. Det blir tärningen som får avgöra detta då jag om någon dag skall införskaffa min biljett.

Testing


Badrummet i ettan har blivigt ett reselitteratursbibliotek vid namn "Tryckeriet". Min hall dubblerar som verstad, balkongen som garage.

Nyss kom jag in ifrån uteplatsen där jag provkokade vatten på mitt nya bensinkök. Det brann likt en syndare i skärselden.

Igår skruvade jag på min bakpakethållare, Mr. Logo, och imorgon ska jag sätta på Mrs. Surly framifrån. Jag har laddad upp med ett gäng riktigt fräna svordommar inför monteringen...

balkongSnake
däckToa
RöraVajer

RSS 2.0